«Ο Αλέξης Τσίπρας με σκληρή διαπραγμάτευση στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο πέτυχε ένα ανακοινωθέν με αμοιβαίες δεσμεύσεις, εξασφάλισε ένα ικανοποιητικό πακέτο και το ζητούμενο τώρα είναι αυτό να γίνει πράξη» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην εκπομπή Live U του STAR, αναφερόμενος στις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που πέτυχε ο κ. Τσίπρας είναι «αντί για νέα υφεσιακά μέτρα να υπάρχει μια λίστα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων made in Greece, η οποία θα εξειδικευθεί και θα δρομολογηθεί γρήγορα προκειμένου να περάσει από το Eurogroup και να ομαλοποιηθεί η ρευστότητα».

Ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι «χθες έκλεισε οριστικά το θέμα του Grexit», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «κανείς δεν έκανε λόγο για βέτο στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις».

«Αυτό που πρέπει τώρα είναι η Ελλάδα να τρέξει τα πράγματα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, καλώντας κάποιους κύκλους να εγκαταλείψουν την ιδέα ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα θα εφαρμόσει την πολιτική του Σαμαρά».

Αναφερόμενος στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει την τεχνική βοήθεια που της έχει προσφερθεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κλπ. αλλά «όχι το να έρχονται κάποιοι, να υποκαθιστούν την ελληνική κυβέρνηση και να βάζουν τα πόδια στο τραπέζι, λέγοντας τι πρέπει να γίνει και τι όχι».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης αποκάλυψε ότι η βοή��εια της Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Γιούνκερ θα είναι στα περίπου 1,9 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ως «μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα».