Να στηρίξουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος ζήτησε από τους Έλληνες βουλευτές ο Πάνος Καμμένος.

«Επιβάλλεται να στηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο για να αποδείξουμε ότι ε��μαστε αποφασισμένοι σαν έθνος, ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος που δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σταματήσει να στέλνει επιστολές στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα για να βοηθήσουν την Ελλάδα (όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάνει) διότι «αυτό που κατάφερε ήταν το σύνολο της σοσιαλιστικής ομάδας να επιτίθεται στην Ελλάδα».

Ο ίδιος επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση επιρρίπτοντας της την ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε η πολιτική αυτή να αλλάξει και αυτό θα γίνει «είτε αρέσει είτε όχι, γιατί είμαστε κυρίαρχο κράτ��ς».

«Η κυβέρνηση αυτή δεν θα εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του ελληνικού λαού. Και η εντολή του ελληνικού λαού είναι αλλαγή της πολιτικής που έδινε εντολές να είναι η Ελλάδα στα τέσσερα» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται όρθια και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα την στηρίξουν μέχρι τέλους».