Δεν θα απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών που ανήκουν στο Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, στο απαντητικό έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος, ενημερώνει τον βουλευτή για την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού, όπου αναφέρει αρχικά :

«Με τον προσήκοντα σεβασμό προς το θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είμαστε στη διάθεση του κ. βουλευτή για τυχόν περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με τα θέματα που τίθενται στο κατατιθέμενο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού της Βουλής και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς μας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμπληρώνει: «Σας ενημερώνουμε ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών που ανήκουν στο Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή για λόγους συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης, ενόψει εκκρεμούς δίκης για συμμετοχή και ένταξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι την συγκεκριμένη πρακτική είχε ακολουθήσει στη Βουλή και ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.