​Με μια θερμή αγκαλιά υποδέχθηκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τη σχέση τους.

«Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους, αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε, ενημερώθηκε για το έργο της κυβέρνησης, το οποίο και στηρίζει, παραδέχθηκε όμως ότι σε κάποια σημεία υπάρχει μια διαφορά απόψεων.

«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα» τόνισε ο κ. Γλέζος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε ότι «ταυτοποιείται με την ιστορία».

2258234.jpg

Ο κ. Γλέζος πρόσθεσε επίσης ότι δεν συζήτησε με τον κ. Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Ο Α. Τσίπρας, δήλωσε ότι είχε μια ουσιαστική και από καρδιάς συζήτηση με τον Μ. Γλέζο, χαρακτηρίζοντας τον ευρωβουλευτή του κόμματός του, ως «σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού».

2258236.jpg

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή», είπε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές με τον Μ. Σουλτς και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και δήλωσε ότι σήμερα ήταν μια θετική μέρα.