Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΟΣΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να εντάξει τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

«Δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών. Προσπαθούν να εντάξουν και τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα. Νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και πενήντα ημέρες τώρα επιδεινώνουν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν τη διεθνή της θέση» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του Εurogroup; Στα σοβαρά νομίζουν ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση των δικών του δόσεων θα μπορούσε να υποκατασταθεί από τον ΟΟΣΑ;» αναρωτιέται στη συνέχεια η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία καταλήγει στην ανακοίνωση με άλλη μία ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Γνωρίζουν ότι μια επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως αυτή που έκανε σήμερα στον ΟΟΣΑ ο κ. Τσίπρας, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ;».