Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στις 15:30, τοπική ώρα (16:30 ελληνική ώρα).

Όπως γράψαμε στο star.gr, οι δύο πλευρές σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα, υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ.Τσίπρα, μετά τη συνέντευξη με τον κ.Γκουρία, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει, στα αγγλικά, με θέμα «Μεταρρυθμίζοντας την Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Βρυξέλλες, προκειμένου αύριο Παρασκευή να συναντηθεί με τους κκ Σουλτς, Γιούνκερ και Γλέζο.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο στις 08:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο Ευρωκοινοβουλίου κ.Σουλτς και θα ακολουθήσουν δηλώσεις. Στις 09:30 ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δύο ώρες αργότερα θα δει το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.