​Μία ακόμα συνέντευξη στο γαλλικό France24 έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, στην οποία τόνισε πως προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας και όχι η… δόση.

Όπως είπε, η Αθήνα καταβάλει μια ηρωική προσπάθεια για να μην λάβει άλλα χρήματα από την Ευρώπη, παραδέχθηκε όμως ότι η κατάσταση όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα είναι αρκετά δύσκολη.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας, η οποία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές.

Ερωτηθείς για μια ακόμα φορά σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη συνεχή αναπαραγωγή των σεναρίων αυτών.

«Το θέμα δεν είναι πώς θα επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά πώς θα το κάνει η Ευρώπη. Όταν οι Ευρωπαίοι συζητούν ανοιχτά το Grexit, το Brexit, δηλαδή την διάλυση της Ευρώπης δημιουργούμε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που είναι πολύ ισχυρή», είπε και πρόσθεσε:

«Το "μάντρα" της Ευρώπης πρέπει να είναι η περίφημη φράση του Μάριο Ντράγκι ότι “θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μείνει ενωμένο το ευρώ. Η Ευρωζώνη είναι μη αναστρέψιμη”».