Στον επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, με αφορμή και το δημοσίευμα των "Νέων", ότι ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε στον Γ.Βαρουφάκη, χωρίς ίχνος δισταγμού: «Αν θέλετε να φύγετε από το ευρώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

«Η Ελλάδα είναι αιώνια σε τελευταία ανάλυση ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένας περαστικούλης, χθες ήταν... αύριο δεν θα είναι, μπορεί να λέει ότι θέλει, ποιος θα τον θυμάται σε δύο χρόνια», δήλωσε στα Παραπολιτικά Fm.

«Εμείς θα έχουμε τις θέσεις μας, είμαστε κόμμα ευρωπαϊκής κατευθύνσεως θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες μέσα στο ευρώ. Στο ευρώ όμως και στην ευρωζώνη που θα είμαστε ως συνιδιοκτήτες, όχι ως ένοικοι», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφορικά με τα τεχνικά κλιμάκια, ο κ.Μπαλάφας τόνισε ότι «προφανώς θα συζητηθούν τεχνικές πλευρές των ήδη πολιτικών κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από κοινού και από την πλευρά των δανειστών σε συνεννόηση και με την ελληνική πλευρά».

Κληθείς να σχολιάσει το ανεπίσημο αίτημα των Γερμανών για απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ.Μπαλάφας είπε με νόημα: «Μια αξιοπρεπή στάση, συνετή και αποφασιστική από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης είναι η καλύτερη συνταγή αντιμετώπισης των όποιων εκβιασμών, απειλών, ύβρεων με την πολιτική ή την όποια έννοια του όρου».

φωτο eurokinissi