​Κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς και μη, να επαναπατρίσουν τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό απηύθυνε ο υπουργός Επιρκατείας, Α. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης, ξεκαθαρίζοντας ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912».

Ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα δοθεί χρηματοδότηση στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, επεσήμανε όμως ότι ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό η κυβέρνηση «κάνει τα κουμάντα της για να μην βρεθούμε προ αδιεξόδου».

«Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, με αφορμή δημοσίευμα για επαφές με κινεζικά funds.

Σχολιάζοντας μάλιστα το αποτέλεσμα του Eurogroup, ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο «για ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός».

«Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι οι θεσμοί να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά», είπε.