​Για τις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αλλά και τις δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών, ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα αντικατασταθεί από τον Γ. Δραγασάκη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.

«Αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης, ο Βαρουφάκης μιλάει με τους Θεσμούς, τα τεχνικά κλιμάκια θα μπαίνουν όταν υπάρχει ανάγκη εξειδίκευσης», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης, επιμένοντας ότι δεν θα μπαίνουν οι τεχνοκράτες μέσα στα γραφεία των υπουργών.

«Δεν θα μπαίνουν στα γραφεία των υπουργών. Έχει σημασία γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και τα τεχνικά ζητήματα θα συζητιούνται σε άλλο επίπεδο. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πολιτικά στις Βρυξέλλες και τα τεχνικά κλιμάκια θα συμβάλλουν αναλόγως», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι «τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους Θεσμούς είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά».

Όσον αφορά το θέμα της αντικατάστασης του Γ. Βαρουφάκη από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Ο κ. Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής. Δεν υπάρχει θέμα, αντιθέτως η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού οικονομικών. Πιστεύει ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της Ελλάδας. Επιλογή της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρουφάκης. Με τον κ, Βαρουφάκη θα πορευτούμε, τον στηρίζουμε απόλυτα».