Θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου που είπε την Κυριακή ότι θα στέλνει η κυβέρνηση με ταξιδιωτι��ά έγγραφα τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη Γερμανία, αν η συγκεκριμένη χώρα δεν μεταχειριστεί σωστά την Ελλάδα.

Η συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung τιτλοφορεί μάλιστα το αυριανό της σχόλιο, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star με την Μάρα Ζαχαρέα με την βαριά έκφραση «Πολιτικοί εγκληματίες»! Αναφερόμενη η εφημερίδα (γνωστή και ως FAZ από τα αρχικά της) στις απειλές του υπουργού Αμύνης υποστηρίζει ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να βοηθήσει την Αθήνα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αλλά η κυβέρνηση της Αθήνας φαίνεται να διαπνέεται από ένα άλλο πνεύμα, εκείνο του «πολιτικού εγκληματία».

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή τη γλώσσα γράφει ο σχολιαστής Κλάους Ντητερ Φρανκενμπέργκερ για να αποπροσανατολίσει από την ιδεολογικά καθορισμένη ανικανότητά της.

Στο Βερολίνο πάντως φοβούνται ένα ατύχημα, δηλαδή μια κατά λάθος στάση πληρωμών της χώρας μέσω της κατάρρευσής της τις επόμενες τρείς εβδομάδες και πιέζονται και στο εσωτερικό της Γερμανίας για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.Η στάση αυτή εκφράζεται με διάφορες αποχρώσεις, όπως με την δήλωση του αναπληρωτή του κ. Σόιμπλε, υφυπουργού Οι��ονομικών Στάφαν Κάμπετερ, που είπε σήμερα «ότι δεν φτάνει να ανταλλάσουμε επιστολές χωρίς δεσμεύσεις», ενώ ο Τόμας Οπερμαν επικεφαλής της Κ.Ο των συγκυβερνώντων σοσιαλδημοκρατών χαρακτήρισε «χωρίς πραγματική ουσία την επιστολή της Αθήνας».

Όπως ανέφερε επίσης ο Τ. Τέλλογλου, η γερμανική πλευρά είναι έτοιμη να συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων και να διευκολύνει ώστε να δοθεί η απαιτούμενη ρευστότητα, έστω και πριν κλείσει η αξιολόγηση, για να μην καταρρεύσει η Αθήνα και μάλιστα την περίοδο που το Βερολίνο έχει την προεδρία των 7 πλουσιότερων χωρών του κόσμου .