Ως μια «εξαιρετική ευκαιρία» για τη χώρα προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της περιέγραψε το Grexit ο Γερμανός βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ Πέτερ Ραμσάουερ.

Με άρθρο του στην Bild με τίτλο «οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν εναντίον των ψηφοφόρων», ο πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου λέει «όχι σε τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», τονίζοντας ότι ο ίδιος στην ψηφοφορία του γερμανικού κοινοβουλίου, ψήφισε κατά της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος.

ramsaouer.jpg
«Με νέα πακέτα δισεκατομμυρίων, πετάμε στους Έλληνες ένα σωσίβιο από μολύβι. Πώς θα σταθεί ξανά στα πόδια της η χώρα που έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη εάν εμείς της επιβάλλουμε διαρκώς νέα πακέτα βοήθειας;» διερωτάται ο Ραμσάουερ, σημειώνοντας ότι το Grexit είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα.

«Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, όπως είχε προτείνει ο κ. Σόιμπλε, θα μπορούσε να καταστεί μια ανταγωνιστική χώρα. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να ανανεώσει τα οικονομικά και τα διοικητικά της, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει εκείνη την υπόσταση εκείνη που θα της επέτρεπε να επιστρέψει στην ευρωζώνη» υποστηρίζει ο ίδιος.