Σε μια πρωτοφανή φραστική επίθεση προχώρησε η Άγκυρα ​εναντίον του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» και «προκλητικές» τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, «προειδοποιεί» τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της η Άγκυρα αναφέρει:

«Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», καλώντας την ελληνική κυβέρνηση «να ελέγξει την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν».

Τέλος, απειλεί πως «η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», επαναλαμβάνει η ανακοινωση και καταλήγει λέγοντας: «Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο».