Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλτσιανί κατέθεσε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Φαλτσιανί είχε αποσπάσει από την τράπεζα HSBC της Ελβετίας λίστα με στοιχεία καταθετών, η οποία ονομάστηκε «λίστα Φαλτσιανί», μέρος της οποίας είναι η λίστα Λαγκάρντ, στην οποία εμπλέκει -στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα- την Μαργαρίτα Παπανδρέου, για την οποία υποστηρίζει ότι περιλαμβάνεται στη λίστα, με λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποστηρίζει ότι «η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι ίσως ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση άθλιων σ��κοφαντιών» και αποδίδει «σκοπό τυχοδιωκτικού πλουτισμού και εξυπηρέτησης πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων» στον Φαλτσιανί.

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει: «Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία».