​Με τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

dimitris2.jpg
dimitris.jpg

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:30 και ο κ.Παπούλιας τον υποδέχτηκε με θερμή χειραψία και χαμόγελα.


proedriko.jpg

Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρχει λαϊκή ενότητα και εθνική συνοχή.

Ο κ.Αβραμόπουλος από την πλευρά του αφού είπε ότι ο κ.Παπούλιας υπήρξε ένας από τους σταθερότατους παράγοντες ασφάλειας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο «πολύ ισχυρό», όπως είπε χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης που του έχει αναθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

«Παρά το γεγονός ότι γεωγραφικά βρίσκομαι στις Βρυξέλλες η καρδιά μου είναι στην Ελλάδα» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει και λόγο και φωνή και άποψη σε ότι αφορά την πατρίδα

Αναλυτικά ο διάλογος Αβραμόπουλου-Παπούλια μπροστά στις κάμερες:

Παπούλιας: Να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε σε δύσκολους καιρούς και σε δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι υπήρξε μια συναντίληψη για να αντιμετωπίσουμε τις κ��ταστάσεις, οι οποίες ήθελαν ειδικό χειρισμό.

Αβραμόπουλος: Κύριε πρόεδρε, ο πρόεδρος Γιούνκερ μου εμπιστεύθηκε ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τόση δύναμη στα χέρια της στη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, είναι η ασφάλεια και η συνοχή της Ευρώπης, είναι το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και του ασύλου που αυτή τη στιγμή είναι στον υψηλότερο βαθμό προτεραιοτήτων ανάμεσα σε όλες τις χώρες κράτη-μέλη. Από την άλλη μεριά όμως, ως εκ της θέσεως μου έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ότι αφορά στην πατρίδα μας και μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, η καρδιά μου όμως είναι εδώ.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI