Σε μια ιδιότυπη μάχη ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν έκτακτο συνέδριο ή εθνική συνδιάσκεψη μετατράπηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά του έκτακτου συνεδρίου, για να αποφευχθεί η εσωστρέφεια όπως υποστήριξε, τάχθηκε κατά την εισήγησή του με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Δεν συμφώνησαν όμως με την άποψή του ο Νίκος Δένδιας και η Ντόρα Μπακογιά��νη (που ουσιαστικά άνοιξαν και ζήτημα ηγεσίας με τις τοποθετήσεις τους), αλλά και μια σειρά από άλλους βουλευτές και πρώην υπουργούς, όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά του συνεδρίου τάχθηκαν οι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Κικίλιας και Σοφία Βούλτεψη από τα μέλη της πρώην κυβέρνησης, ενώ ενωτική και κατά της εσωστρέφειας ήταν η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αντίστοιχα μοιρασμένη μοιάζει η «αναμέτρηση» και στα υπόλοιπα στελέχη και ενώ η συνεδρίαση που μοιάζει με «ντέρμπι» βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, από τις 2.10 μμ που ξεκίνησε!

Εκτός από το ζήτημα του συνεδρίου στο επίκεντρο της συνεδρίασης, βρίσκονται η προεκλογική τακτική και η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, ζητήματα για τα οποία, επίσης ασκήθηκε κριτική στην ηγεσία.

Δείτε επίσης:

-Α. Σαμαράς: «Όχι σε συνέδριο, ναι σε εθνική συνδιάσκεψη»

-Όλγα Κεφαλογιάννη: ΟΧΙ στην εσωστρέφεια

-Δένδιας: Έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει και για την ηγετική ομάδα

-Βούλτεψη σ�� Μπακογιάννη:Δεν παραιτήθηκαν όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ μετά την ήττα