​Διευκρινήσεις για το μπάχαλο που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θέμα των μεταναστών έδωσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, «η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων».

Μάλιστα, όπως λένε κύκλοι του Μαξίμου, το επίμαχο έγγραφο «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα και στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα το πρωί.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η διαταγή ανακλήθηκε γρήγορα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της.

Οι ίδιοι εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, καθώς και από μερίδα των ΜΜΕ στηρίζεται στην επινόηση ότι η συγκεκριμένη, άκυρη, διαταγή, προέβλεπε πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης! Η συγκεκριμένη επινόηση δεν προκύπτει από πουθενά! Ούτε από την περίφημη και άκυρη διαταγή» τονίζουν πηγές του Μαξίμου, κατηγορώντας τον κ.Σαμαρά και μερίδα των ΜΜΕ ότι «επινόησαν πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Όπως ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του κ.Τσίπρα, «η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. «Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας. Ακόμα εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας» προσθέτουν .

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν πως «οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διεξαχθεί μια νηφάλια, υπεύθυνη και ανθρωπιστική συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα αυτό.

Η κυβέρνηση, όπως διαμηνύουν συνεργάτες του κ.Τσίπρα, δεν έχει καμία πρόθεση να κρίνει τα δημοσιογραφικά κριτήρια κανενός, ούτε την εμμονή που διαφαίνεται σε μια παράτυπη και άκυρη διαταγή σε βάρος της πραγματικότητας.
«Εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε γνωρίζαμε καλά πως η απόφασή μας να πολεμήσουμε τα συμφέροντα, θα οδηγούσε στο να μας πολεμούν και εκείνα» καταλήγουν.

Δείτε επίσης:

- Οι υπουργοί γνώριζαν για την διαταγή για τους μετανάστες!

-Το «έλα να δεις» γίνεται μεταξύ ΥΠΕΣ και ΥΠΡΟΠΟ

-Οργισμένη απάντηση Πανούση στη ΝΔ: «Είστε κατασκευαστές ειδήσεων»

-Καραγκούνης κατά Πανούση: Συνελήφθη ψευδόμενος ο υπουργός

-Σακελλαρίδης για έγγραφο μεταναστών: Δεν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση

-Αυτό είναι το έγγραφο για τους μετανάστες που άναψε φωτιές

-ΣΚΑ(Ε)Ι θέμα με μετανάστες-Πανούσης:Δεν υπάρχει καμία απόφαση για άνοιγμα των κέντρων κράτησης