​Την αντίθεσή του στις αυξήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ εξέφρασε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

Με τίτλο «Όχι Πόντιοι Πιλάτοι», ο κ. Φίλης δεν διστάζει να μπει απέναντι από τους εργαζομένους και να χαρακτηρίσει προκλητικό το γεγονός ότι υπογράφονται συμβάσεις για τροφεία, την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά κονδύλια για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

«Όταν η κυβέρνηση ιδρώνει να βρει ευρώ το ευρώ τα χρήματα για τα κουπόνια σίτισης των φτωχών στη χώρα μας, είναι προκλητικό να υπογράφεται σύμβαση με τα περιβόητα... "τροφεία" για εργαζόμενους, δηλαδή α��ξήσεις μισθών από την πίσω πόρτα. Και είναι υποκριτικό να επικαλούνται την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, όταν μάλιστα ο εργοδότης είναι δημόσια επιχείρηση. Όλοι κρινόμαστε», έγραψε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

filis1.jpg

Στην αντίπερα όχθη η βουλευτής του κόμματος, Ρ. Μακρή, η οποία επέλεξε κι αυτή τα social media για να εκφράσει την στήριξή της στους εργαζομένους της ΔΕΗ.

makri1.jpg

Έτσι, με απανωτές αναρτήσεις της στο Twitter και με σαφώς ειρωνική διάθεση απέναντι σε όσους αντέδρασαν στις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ, η κα Μακρή ανέβασε φωτογραφίες εργαζομένων στα ορυχεία της επιχείρησης με λεζάντα, «ντροπή σου καλοπληρωμένε εργαζόμενε στην ΔΕΗ να σου δίνουν και επίδομα σίτισης 6 ευρώ».

makri2.jpg

makri3.jpg