​Τις έξι μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα προσέλθει την επόμενη Δευτέρα στο κρίσιμο Eurogroup, αποκάλυψαν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης.

Αυτά τα 6 μέτρα είναι τα εξής:

1 - 2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση: Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης.

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου (θα επιβλέπει τη δημοσιονομική πολιτική).

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές. (Οι υπάλληλοι θα εναλλάσσονται προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απάτης).

ΒΙΝΤΕΟ STAR