​«Λεόντειες» συμβάσεις με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου, κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.

Όπως αποκάλυψε, η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε συμβάσεις εκατομμύριων ευρώ για παροχή τεχνικής βοήθειας στον τομέα της Υγείας, η οποία όμως δεν παραδόθηκε ποτέ.

Τόνισε επίσης ότι οι συμβάσεις αυτές είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ και ότι έχουν παραδοθεί στο Δημόσιο λιγότερο από το 10% του έργου, ενώ όπως είπε υπάρχει έκθεση που αναφέρει πως έχουν καταβληθεί 700.000 ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι εντός λίγων ημερών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 5ευρω στα νοσοκομεία, ενώ ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Στις καταγγελίες του Π. Κουρουμπλή απάντησε ο Α. Γεωργιάδης, μέσα από την πρωινή εκπομπή του Mega, λέγοντας ότι η συμφωνία με την γερμανική εταιρεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας ως σκανδαλώδη, είναι μια διακρατική συμφωνία της Ελληνικής Δημοκρατίας, του ΠΟΥ και της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα είπε ότι τα χρήματα που ξοδεύονται προέρχονται από το ΕΣΠΑ και αφορούν στην παροχή τεχνικής βοήθειας για την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και τα οποία έχουν δεσμευτεί και ξοδεύονται κατά την πρόοδο του έργου.

Τόνισε δε με νόημα, ότι αν δεν αρέσει στον κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη σύμβαση μπορεί να την καταργήσει, αν και όπως είπε, είναι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει.