Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα των ευρωπαϊκών συναντήσεών του, της περασμένης εβδομάδας.

Αυτό ανακοίνωσε ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στελεχών του Ποταμιού, με το ίδιο αντικείμενο.

«Υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα στην Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους, τα οποία, όπως εξήγησε, θα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως επίσης ανησυχητικό μήνυμα «τον διχασμό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τα 55 "ναι" και τα 45 "όχι" στις αποφάσεις Τσίπρα» εκφράζοντας την ελπίδα να μην επικρατήσει και στη κυβέρνηση, μολονότι «υπάρχουν σημάδια ότι υπουργοί της κυβέρνησης συμπεριφέρονται περισσότερο ως αρχηγοί συνιστωσών, παρά ως υπουργοί μιας εθνικής κυβέρνησης».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε, επίσης, ως λάθος μήνυμα προς το εξωτερικό το να μιλούν οι υπουργοί από τη μια για έκτακτους φόρους και «από την άλλη να βολεύουν φίλους και ημετέρους, να δίνουν κάποιες αυξήσεις σε συνδικαλιστές που πιέζουν και σε κάποιους άλλους που τους βοήθησαν και να λένε ότι θα τους ξαναπάρουν στο Δημόσιο».

Ερωτηθείς σχετικά με τα νομοσχέδια που θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή το Ποτάμι, τόνισε ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, να τοποθετηθούν οι βουλευτές, αυτοί που έχουν αντίρρηση να το πουν, να καταλάβουμε τι αντιρρήσεις έχουν και να πάμε παραπέρα».

«Εμείς» πρόσθεσε «λέμε να τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το 55-45 που είχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».