Νέες δηλώσεις-«φαρμάκι» για την Ελλάδα έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ΖDF, σχολιάζοντας μάλιστα και τα περί «σχεδίου ασφυξίας» της νέας ελληνικής κυβέρνησης που ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τα οποία προκαλεσαν την έντονη αντίδραση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

«Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φο��ές η Αθήνα με αφήνει άφωνο, γιατί αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά συμφέροντα» δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της γιατί «εάν δεν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τη συμβουλή μου θα τής έλεγα: "Συμπεριφερθείτε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπιστοσύνη, γιατί χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών κλπ.» είπε ο Σόιμπλε.

Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης «διαθέτουν καλή μόρφωση και γνώσεις»

Αναφερόμενος πάντως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη συνέντευξή του στην Bild, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι «διαθέτουν καλή μόρφωση και γνώσεις», ενώ ειδικά για τον ομόλογό του, τόνισε: «Δικαιούται τον ίδιο σεβασμό όπως ο καθένας. Συμπεριφέρθηκε απέναντί μου απολύτως σωστά».