Αυστηρά επικριτικός προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή προνόμια όπως τα βουλευτικά αυτοκίνητα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα ότι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6000 ευρώ μισθό» είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους βουλευτές του να μη γίνουν σαν τους άλλους: «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε δομές και προνόμια».

Έκπληξη από Αριστερή Πλατφόρμα: 68 υπέρ στην τροπολογία

Την ίδια ώρα, σκληρή στάση δείχνει να κρατά η Αριστερή Πλατφόρμα, με τη συμφωνία του Eurogroup να υπερψηφίζεται από την ΚΕ κατά πλειοψηφία.

Στην τροπολογία που κατέθεσε, με την οποία δηλώνει τη διαφωνία της τη συμφωνία του Eurogroup, το αποτέλεσμα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, 68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 92 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν «απών» ενώ 33 έλειπαν. Μάλιστα, πολλοί σημείωσαν με νόημα π��ς οι 33 απουσίες πιθανόν να μην ήταν τυχαίες στην πλειοψηφία τους…

Κορωνάκη για γραμματέα πρότεινε ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στη δευτερολογία του για νέο γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη, με την Αριστερή Πλατφόρμα να κρατά και εδώ αποστάσεις από την επιλογή του προτείνοντας τον Αλέκο Καλύβη. Υποψήφιο πρότεινε και η Κομμουνιστική Τάση, τον Στέλιο Ελληνιάδη.

«Είναι μια λύση ανανέωσης, χωρίς να θεωρείται άλμα στο κενό» σ��μείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ο νέος γραμματέας θα πρέπει να συντονίσει ένα κόμμα που είναι στην εξουσία αλλά δεν επιδίδεται στη νομή της εξουσίας ως αστικό κόμμα.