​Θετικό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης το γεγονός ότι η λίστα Βαρουφάκη που εστάλη και εγκρίθηκε την Τρίτη από τους θεσμούς περιέχει γενικόλογες δεσμεύσεις, αφού όπως είπε δεν έχει δεσμευτικές παρεμβάσεις.

Ο Γ. Σακελλαρίδης, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα έχει περιθώρια να παρέμβει και επεσήμανε ότι η λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει αρκετά θετικά στοιχεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το σημαντικότερο μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη λίστα Βαρουφάκη, ενώ δήλωσε με νόημα ότι «όταν υπάρχει διαπραγμάτευση, μπορούν να κερδηθούν πράγματα».

Στο καυτό τέλος ζήτημα για το αν θα πρέπει τα νομοσχέδια να παίρνουν την έγκριση των θεσμών πριν κατατεθούν στη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Θα γίνεται διαβούλευση με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια πριν την ψήφισή τους. Τα μέτρα για τα οποία υπάρχει δημοσιονομικό κόστος θα συζητιούνται με τους θεσμούς», είπε.