Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται τελικά η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της επεισοδιακής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

O πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης θα προσπαθήσουν να πείσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία που υπεγράφη δεν έχει καμία σχέση με την συνέχιση του Μνημονίου και δεν πρόκειται να επιφέρει νέα μέτρα λιτότητας

Η συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 10.00, με κύριο θέμα τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη, πραγματοποιείται με φόντο τις αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος, αλλά και από μέλη της κυβέρνησης για τη συμφωνία που έκλεισε στο Eurogroup.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο, ενώ στη συνέχεια εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, η ευρωβουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι.

Χθες και ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν είναι συμβατή με όλα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει.

Την ίδια ώρα,με επιστολή τους προς τον γραμματέα, περισσότερα από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συνέλθει το όργανο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τη συμφωνία προτού αυτή φτάσει στη Βουλή.