Πρόταση νόμου για την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων προτίθεται να καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Όσο επικίνδυνη είναι η επέκταση του μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η προσπάθεια να νομιμοποιήσει αυτή τη συμφωνία, φορτώνοντάς την στον λαό και εμφανίζοντάς την ως προϊόν της λαϊκής θέλησης» τονίζει ο Περισσός.

Σημειώνοντας με αιχμές πως το ΚΚΕ είναι συνεπές ως προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις, η ανακοίνωση τονίζει πως το κόμμα του Περισσού «έχει αποφασίσει να καταθέσει πρόταση νόμου που θα καταργεί τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων».

«Η πρόταση που θα φέρει το ΚΚΕ είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι το 2012. Ωστόσο, τότε η πρόταση είχε καταψηφιστεί από την Επιτροπή, όπου πλειοψηφούσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει την εισαγωγή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Η στάση και η αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα πρόταση νόμου του ΚΚΕ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον» επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης.