Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν, θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα εγκριθούν ή όχι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

ntaiselmploum.jpg

Όπως εκτιμάται, οι εταίροι της Ελλάδας αναμένεται να ανάψουν «πράσινο φως» για την ελληνική λίστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έστειλε θετικά μηνύματα επί του ελληνικού καταλόγου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.

Την ίδια ώρα, ως αφετηρία για επιτυχή αξιολόγηση χαρακτήρισε τη λίστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς: «Ο κατάλογος είναι αρκούντως περιεκτικός ώστε να είναι έγκυρη αφετηρία για επιτυχή ολοκλήρωση αξιολόγησης. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα του FT, η ελληνική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις δείχνει να εγκρίνεται από την Κομισιόν, αλλά αντίθετα το ΔΝΤ εγείρει ενστάσεις.