​Για «καλό συμβιβασμό», μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος σ��ην συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασ��ς της Ελλάδας.

«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός. Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι καλή λύση ήταν επίσης να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον κ.Ολάντ, η Ευρώπ�� πρέπει να δείξει αξιοπιστία- ότι υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες- αλλά και αλληλεγγύη, επειδή «όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους».

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε ότι με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αναζητούν πάντα το σωστό συμβιβασμό και τη σωστή λύση. «Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη», τόνισε.