Ικανοποιημένος με την συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή το βράδυ στο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε ωστόσο, να εκφράσει την ενόχληση του με τους όρους και τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης .

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει τη συμφωνία στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να τ��ς προσθέσουμε και άλλες.Το να είσαι στην κυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα» είπε με νόημα ο κ.Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, για το αποτέλεσμά του, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο.

«Πετύχαμε ένα βήμα σήμερα, καταφέραμε να δώσουμε σαφήνεια στο statement. Βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επομένως υπάρχουν αυστηροί όροι» τόνισε ο κ.Σόιμπλε, λέγοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς (πρώην τρόικα)του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ.Σόιμπλε απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους τους είπε με ειρωνικό ύφος «ελπίζω να μην σας ξαναδούμε σύντομα», εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί να γίνει έκτακτο Eurogroup λόγω αρνητικών εξελίξεων.