Σε διαφορετική γραμμή κινήθηκε από τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη η Ντόρα Μπακογιάννη και για το ζήτημα της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, ύστερα και από τη διαφωνία της όπως λέγεται, για την επιλογή του να αποδεχθεί την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, την οποία του ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στη Βουλή, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «πολύ καλή» την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση, τον οποίο και ψήφισε στην ψηφοφορία.

Όσον αφορά την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απέχει από την ψηφοφορία για την εκλογήτου Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε λακωνικά : «Είμαι πάντα υπέρ της ελεύθερης γνώμης των βουλευτών».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι γνώριζε εδώ και πολλές ημέρες ότι ο κ. Παυλόπουλος θα ήταν η πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ότι το έλεγε στους δημοσιογράφους , οι οποίοι όμως δεν την πίστευαν!