«Ξεσπάθωσε» κατά της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ντρέπεται για τον Αλέξη Τσίπρα» καθώς «σε μία κορυφαία επιλογή που είναι η επιλογή και η πρόταση Προέδρου της Δημοκρατίας, o κ. Τσίπρας επιλέγει έναν φορέα πολιτικών οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στον δημοσιονομικό γκρεμό».

Ο ίδιος, έσπευσε να χαρακτηρίσει τον κ. Παυλόπουλο «ευπρεπή και ευγενή άνθρωπο», σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο αλλά η επιλογή του κ. Τσίπρα για την Προεδρία. Ωστόσο, στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά στον πρώην υπουργό για τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών: «Παρέλαβα μετά από 5 χρόνια Παυλόπουλου τη δημόσια διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών σε πλήρη διάλυση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια θωρακισμένη Μερσεντές αξίας 150-200.000 ευρώ, την οποία βρήκε όταν ανέλαβε το υπουργείο και την οποία είχε παραγγείλει ο κ. Παυλόπουλος για τις μετακινήσεις του. Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι αρνήθηκε να τη χρησιμοποιήσει και πως στις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε με ένα μεταχειρισμένο Golf 1.600 κυβικών.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για μια δημόσια διοίκηση όπου είχαν προσληφθεί άτομα «από όποιο παράθυρο και όποια πόρτα μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, με μόνο κριτήριο την κομματική προτίμηση».