​«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει επέκταση της δανειακής σύμβασης. Δεν πρόκειται όμως να ζητήσει παράταση του μνημονίου». Αυτό διαμηνύει το Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters που αποκάλυπτε τις σχετικές προθέσεις τη�� Ελλάδας.

Πηγές του Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα, όπως άλλωστε δήλωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ένα δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούνταν ευρωπαϊκές πηγές, έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς μετέδιδε την πρόθεση της Ελλάδας να «καταθέσει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός και το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα θα αφορά εξάμηνη παράταση της σύμβασης και θα βασίζεται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνονταν στο προσχέδιο Μοσκοβισί.

Πληροφορίες του Star, αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση υπό τον όρο να μπορεί να γίνει τροποποίηση των μέτρων που υπάρχουν στην δανεική σύμβαση.

Το αίτημα θα υποβληθεί στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα αποφασίσει με την σειρά του αν θα συγκληθεί ή όχι το Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σήμερα, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις θα υπάρξει λύση με τους δανειστές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR