​Δυο ξένοι φαίνεται να είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, αφού δεν φαίνεται ότι οι σχέσεις τους είναι ιδιαίτερα θερμές.

Μετά την κακή αρχή στην Αθήνα,όπου ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε πει το χαρακτηριστικό «You just killed troika» και το αξέχαστο «ουάου» του Γ. Βαρουφάκη, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες είχαν μια ανάλογη συνομιλία και στο χθεσινό Eurogroup.

ecoffin_517_355.JPG

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, μετά το νέο ναυάγιο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών:

«You just run out of money». Όπως αναφέρει μάλιστα ο Βηματοδότης, η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη ήταν και πάλι… ξεχωριστή, αφού φέρεται να θυμήθηκε ένα τραγούδι των Beatles και να του είπε:

«Money can’t buy me love»!

αρχείο λήψης.jpg

Και σήμερα όμως στη συνεδρίαση του Ecofin οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μόνο μια ψυχρή χειραψία. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπήκε φουριόζος στην αίθουσα συνεδριάσεων άπλωσε το χέρι του στον κ. Βαρουφάκη και χωρίς να σταθεί καθόλου τον προσπέρασε.

αρχείο λήψης (1).jpg

Και ο Έλληνας υπουργός όμως δεν είχε καλύτερη διάθεση, αφού τον αντιμετώπισε με ένα ψυχρό και τυπικό χαμόγελο.

Να μην πούμε για τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντο, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει στην έκφραση του προσώπου του το... άχτι που έχουν οι Ισπανοί τους Έλληνες με την στάση που κρατούν.

2247268.jpg

Πάντως ο Γ. Βαρουφάκης βρήκε έναν... "��ύμμαχο" στο πρόσωπο του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Πιερ Καρλ Παντοάν, με τον οποίο κάθισε δίπλα, δίπλα και από ότι φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα είπαν σε πιο θερμό κλίμα.

2247270.jpg