Μονόδρομο αποτελεί η επιμήκυνση του προγράμματος για την Ελλάδα σύμφωνα με τους εταίρους. Σε δηλώσεις που έκαναν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, οι κκ Ντάισεμπλουμ, Μοσκοβισί αλλά και η κα Λαγκάρντ επέμειναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αίτηση για παράταση του προγράμματος .

Λαγκάρντ: Χρήματα στην Ελλάδα εάν η αξιολόγηση είναι θετική

«Θα δώσουμε χρήματα στην Ελλάδα… όταν υπάρχει αξιολόγηση και αυτή είναι επιτυχής». Αυτό δήλωσε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κα Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η κα Λαγκάρντ διεμήνυσε πως η αξιολόγηση του προγράμματος που σταμάτησε πριν τις εκλογές πρέπει να συνεχιστεί, λέγοντας πως είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Σχολίασε δε πως, η όποια σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι η επέκταση αποτελεί συνέχεια του προγράμματος και η «γέφυρα» αναφέρεται σε αυτό που ακολουθεί.

Κομισιόν: Ναι σε διάλογο με την Ελλάδα μόνο αν δεχτεί την παράταση

dobro.jpg

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να έχουν περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα όταν και εάν αποφασίσει να αιτηθεί την παράταση του προγράμματος, δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα του ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις.

«Εξαρτάται από την Αθήνα πλέον» δήλωσε σε δημοσιογράφους.