«Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη αλλά έχει λαϊκή εντολή για να μη συνεχίσει να εφαρμόζει τη λιτότητα» τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος στην εκπομπή Live U του STAR.

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως αν φθάσει στα όρια της η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η κυβέρνηση θα καταφύγει σε δημοψήφισμα: «Εάν μας οδηγήσουν στο “αμήν”, εκεί πράγματι αυτός που πρέπει να έχει το τελευταίο λόγο πρέπει να είναι ο ελληνικός λαός». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν θεωρεί πιθανό «να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο».

Όσον αφορά το ποιο θα ήταν το ερώτημα σε ένα δημοψήφισμα, ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε πως «το ερώτημα θα το δούμε, όπως θα έχει φτάσει τότε -αν φτάσει- η κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «δεν θα πρέπει να είναι από τις πολιτικές δυν��στείες που χρεοκόπησαν τη χώρα ή πολιτικοί που από καίριες θέσεις ευθύνης (πχ. πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών) συνέργησαν σε αυτή την ολέθρια πορεία της χώρας».

Όσον αφορά την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι δεν θα έβλεπε αρνητικά τον Επίτροπο Μετανάστευσης.