​Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Θ. Πάγκαλος εναντίον της κυβέρνησης με άρθρο που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο και έχει τίτλο: «ο κίνδυνος του Ολοκληρωτισμού».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα «κτηνώδη, σταλινική και ολοκληρωτική», τονίζοντας ότι η κυβερνητική συμμαχία περιλαμβάνει «εκτός από την νεοκομμουνιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε είδου�� αναρχοκομμουνιστές και τους ΑΝΕΛ, των οποίων ο αρχηγός και τα βασικά στελέχη εκφράζουν με συνέπεια τις πιο ακραίες δεξιές θέσεις, που είναι δυνατόν να βουλευτούν στα πλαίσια μιας ενιαίας κυβερνητικής πρακτικής, ώριμο προϊόν μιας διαδικασίας σύγκλισης».

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιτίθεται σε όσους έχουν αντίθετη γνώμη με εκείνον, χαρακτηρίζοντάς του «ηλίθιους», «τυχάρπαστους» και «υπονομευτές της εθνικής πολιτικής».

«Για να μην υφίστανται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κτηνώδη σταλινική επίθεση του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του, πρέπει να ομολογήσουν τα “εγκλήματά” τους, να κάνουν “αυτοκριτική” και να εναποθέσουν με ευχαριστίες τον γυμνό τράχηλό τους στο βωμό όπου ιερουργεί η αβυσσαλέα πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου με το σαρκαστικό της χαμόγελο», γράφει ο κ. Πάγκαλος.

Αναφερόμενος μάλιστα στις εξεταστικές επιτροπές που σχεδιάζει να συστήσει η νέα κυβέρνηση, τις χαρακτηρίζει «νέες δίκες της Μόσχας».

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για νέες δίκες της Μόσχας. Για τη θέση του Βισίνσκι πολλοί από τους σημερινούς “γλυψιματίες” θα είναι πρόθυμοι έναντι κάποιου ανταλλάγματος. Έχει γίνει και η “πρόβα τζενεράλε” το 1989. Με τη διαφο��ά ότι η ιστορία την πρώτη φορά γράφεται ως τραγωδία, τη δεύτερη ως κωμωδία και την τρίτη… “κλαφ’ τα Χαράλαμπε”».

Πάντως ο Θ. Πάγκαλος δεν αρκέστηκε μόνο στην επίθεση εναντίον της κυβέρνησης μόνο μέσω της ιστοσελίδας του, αλλά συνέχισε τα καυστικά σχόλια και μέσω Twitter.

«Η Κυβέρνησή μας δίνει μάχη. Συγχωρήστε το "μας" αλλά μέχρι να μου αφαιρεθεί η ιθαγένεια θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα. Και ο Τσίπρας λέει στη Μέρκελ: “Άνγκελα πάρε τα π@π@ρι@ μας”», έγραψε ο κ. Πάγκαλος, ανεβάζοντας παράλληλα κι ένα βίντεο με έναν διαδηλωτή από το Σύνταγμα που κρατούσε ένα πανό που έγραφε το συγκεκριμένο σύνθημα.

pagkalos.jpg

Στο τέλος μάλιστα κατέληξε γράφοντας:

«Και η Μέρκελ απαντάει: "δεν θα πάρω, χάρηκα για τη γνωριμία" . Τι κάνουμε τότε Δραγασάκια μου, Βαρουφάκια μου και τα άλλα τα παιδάκια μου»;