​Με θετικό μάτι βλέπει το 60,6% των Ελλήνων πολιτών την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 37,1% την αποδοκιμάζει.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΚΑΠΑ Research, το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, ενώ ένα 51,1% δηλώνει απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Όσον αφορά τώρα το πώς θα είναι η κατάσταση της οικονομίας σε έναν χρόνο από τώρα, οι πολίτες επιδεικνύουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς το 46,8% πιστεύει πως θα είναι λίγο καλύτερη, και μόνο το 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Στην ερώτηση «ευρώ ή δραχμή», σχεδόν 7 στους 10 υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ. Για την ακρίβεια, το 68,4% απαντά θετικά στην παραμονή τ��ς Ελλάδας στο ευρώ, ενώ αντιθέτως ένα 25,3% εμφανίζεται θετικό στην επιστροφή στη δραχμή.

Όσο για την αξιολόγηση των υπουργών; Μπορεί να πιστεύετε πως πρώτος θα έβγαινε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά την πρωτιά του «κλέβει» ο Γιάννης Δραγασάκης!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

- Το 70,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάννη Δραγασάκη

- Το 68% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη

- Το 63,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

- Το 60,1% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

- Το 59% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Σταθάκη

- Το 57,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Παππά

- Το 56,5% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την Έλενα Κουντουρά

- Το 54% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

- Το 53% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

- Το 52,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Κοτζιά