​Καζάνι που βράζει είναι το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις «φωτιές» που άναψε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Το εν λόγω ψήφισμα του ΕΛΚ, έγινε γνωστό από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα πολλά στελέχη της να ασκήσουν δριμεία κριτική.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, με σειρά από tweets, έγραψε:

«Συνεχίζεται η ένοχη σιωπή της μόνον κατά την φαντασία της κραταιώς ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την ανακοίνωση του ΕΛΚ. Δεν με εκπλήσσει: Όταν κάποιοι έχουν εθισθεί να λένε σε όλα ναι, δεν τολμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους με ένα ΟΧΙ ούτε καν στο ΕΛΚ», ενώ σε άλλο tweet αναφέρει:

«Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να φεύγει με αξιοπρέπεια. Εκτός κι αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Οπότε…»

αντωναρος.jpg
Την αρνητική της άποψη εξέφρασε όμως και η Ντόρα Μπακογιάννη, που μέσω Twitter έγραψε:

«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».

dora.jpg

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σιούφας χαρακτηρίζοντας «ατυχέστατη» την παρέμβαση του ΕΛΚ, είπε:

«Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».

Ο Γιάννης Μιχελάκης με τη σειρά του, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αποδοχή του ψηφίσματος του ΕΛΚ από την ελληνική αντιπροσωπεία, γράφοντας στο Twitter:

mixelakhs.jpg

H Όλγα Κεφαλογιάννη μέσω Twitter, τόνισε πως «η δήλωση του ΕΛΚ είναι προβληματική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει όπλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης».

ολγα.jpg

Ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως:

«H θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι λάθος», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε συνεννόηση και συνεργασία για πετύχουμε θετικά αποτελέσ��ατα. Η εικόνα της χώρα μας πρέπει να είναι ότι όλοι οι Έλληνες στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι λάθος πολιτικές δυνάμεις να επενδύουν στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,σε πιο ήπιους τόνους, παρατήρησε ότι η δήλωση του ΕΛΚ θα μπορούσε να είναι λίγο διαφορετική.

Τέλος, την αντίθεση της εξέφρασε και η Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στον Real Fm, η οποία εξαπέλυσε ευθεία βολή στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας:

«Πρέπει να εκφραστούν η ανησυχία για τον Τόπο και για τη Νέα Δημοκρατία σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποδεκτός από όλους. Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που οι πάντες διορίζονται. Δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι. Δεν μπορεί να είναι μια μικρή ομαδούλα η οποία αποφασίσει και στρέφει το κόμμα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Το θέμα μας δεν είναι να φύγει ο Σαμαράς και να μας έρθει ένας άλλος Σαμαράς. Πρέπει να κατανοηθεί και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα».