«Δεν είμαστε δογματικοί» διαβεβαιώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Guardian λίγες ώρες πριν την κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε τα πάντα εκτός από δύο πράγματα», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: «Αυτά είναι η διαιώνιση και η παραγωγή αυτού του ατέλειωτου σπιράλ χρέους και το να αποκηρύξουμε την κριτική μας για το υπάρχον πρόγραμμα».

Ο κ. Βαρο��φάκης σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δουλεύει νυχθημερόν «για να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή πρόταση και να την παρουσιάσουμε στους εταίρους μας», ενώ τονίζει ότι αυτό που θα προτείνει η Ελλάδα θα είναι «ένα πολύ καλό πλάνο».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην προθεσμία που έχουν δώσει οι εταίροι για συμφωνία έκανε λόγο για «απίστευτη πίεση» αλλά και για «μία πρόκληση για τη δημοκρατία».

«Αρκετοί άνθρωποι μας βοηθούν αυτές τις ημέρες. Μένουμε ξύπνιοι μέχρι τις έξι και τις επτά το πρωί για να φτιάξουμε το πλάνο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να βρούμε μία λύση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση» κατέληξε ο υπο��ργός Οικονομικών.