​Τη θ��ση του διαφοροποίησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος όσον αφορά το Μνημόνιο, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή».

Όπως επεσήμανε, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε ομαλά μέσα από τη διαδικασία της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι οι απόψεις τους συμπίπτουν περίπου στο 80% των ζητημάτων, παραδέχθηκε όμως ότι παραμένουν ακόμα πολλά πράγματα που τους χωρίζουν.

Όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου.

«Διαφωνώ με το 60% - 70% του Μνημονίου, αλλά και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Το να έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό. Στις κόκκινες γραμμές δεν κάνουμε πίσω. Αυτή είναι και η συμφωνία που κάναμε με τον κ. Τσίπρα. Δεν υπογράψαμε χαρτιά, δώσαμε λόγο τιμής».

Όσον αφορά στο Plan B που έχει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος, διαβεβαίωσε ότι αυτό υπάρχει και εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές.

«Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες. Έχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B. Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η διαπ��αγμάτευση καταλήξει στα βράχια.

«Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε επίσης το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση… κάτι σαν τον μπαμπούλα» και επανέλαβε ότι ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να επιτευχθεί ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο.