Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισεμπλουμ που δεν θέλει νέα συμφωνία-γέφυρα για την Ελλάδα. Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να προτείνει στην Γερμανική Βουλή ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αν η Αθήνα έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις στο παλιό. Αυτό τόνισε χθες ο κ.Σόιμπλε στην Γερμανική τηλεόραση.

soible.jpg

«Δεν θα το προτείνω , γιατί το θεωρώ λάθος» είπε χαρακτηριστικά, όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr.

Ωστόσο, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος και απεσταλμένος του δελτίου στο Βερολίνο, Τάσος Τέλλογλου, «πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών λένε, πως αυτή είναι η διαπραγματευτική γραμμή της Γερμανίας».

telloglou-mara.jpg

«Η Γερμανία θα μπορούσε να αφήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα να τελειώσει, χωρίς να πάρει τα χρήματα η Αθήνα και στην συνέχεια να προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα καταλήγει στα ί��ια μετρήσιμα και επαληθεύσιμα αποτελέσματα και με διαφορετικό ίσως τρόπο» πρόσθεσε ο κ.Τέλλογλου.

Σε ερώτηση της κας Ζαχαρέα για το «ποιος θα εποπτεύει ένα τέτοιο... νέο πρόγραμμα», ο κ.Τέλλογλου διευκρίνισε πως «αυτό είναι κάτι το οποίο η Γερμανία δεν το διαπραγματεύεται. Η Ευρωπαϊκ�� Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μέχρι τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εποπτεύουν πάλι την Ελλάδα».

Δηλαδή η τρόικα!!!

Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε ο γνωστός δημοσιογράφος, «την Γερμανία δεν την ενδιαφέρει αν αυτό το σώμα θα λέγεται "τρόικα",αλλά η αρχή τους είναι ότι εκείνοι που δίνουν τα χρήματα πρέπει και να ελέγχουν την εφαρμογή του προγράμματος».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR