Τα κύρια σημεία των απαιτήσεων από την Ελλάδα διαμηνύουν πηγές τ��υ αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Μοσκοβισί, σύμφωνα με «διαρροές», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

Οι πηγές του Επιτρόπου υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι:

-Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για την Ελλάδα από την παράταση εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος κατά μερικούς μήνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

-Μέχρι η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άλλα μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονταν στο e-mail Χαρδούβελη (και τα οποία είχαν συζητηθεί στο Παρίσι) μπορεί η Κομισιόν να δεχθεί πολλές μεταβολές όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και τα διαρθρωτικά, δεν θα γίνει όμως απολύτως καμία συζήτηση για το χρέος, το «κούρεμά του» ή οποιαδήποτε άλλη λύση συνεπάγεται απώλειες κεφαλαίων από πλευράς φορολογουμένων άλλων κρατών. Η συζήτηση αυτή παραπέμπεται στο μέλλον.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ντάισελμπλουμ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για δάνεια-«γέφυρες» και ότι το μόνο που συζητά είναι η παράταση, υπό την προϋπόθεση να γίνουν αποδεκτοί οι όροι του προγράμματος.