​Η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογο του B.Σόιμπλε, βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου του Star Channel.

Μιλώντας στην Μάρα Ζαχαρέα, ο εκδότης της Real News και σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την άποψη, ότι παρά τα όσα λέγονται περί διαφωνιών, «η συνάντηση αυτή πήγε καλά».

«Θεωρώ ότι είναι μια πρώτη επιτυχία της νέας ελληνικής κυβέρνησης το γεγονός ότι άνοιξε επισήμως η διαπραγμάτευση.Μέχρι τώρα η γερμανική πλευρά έλεγε σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει το προηγούμενο πρόγραμμα, ότι υπάρχει το mail Χαρδούβελη, ότι υπάρχει το συμφωνημένο πλαίσιο. Είναι η πρώτη φορά που δέχεται δημόσια ο κ.Σόιμπλε ότι είμαστε σε διαπραγμάτευση και ότι είμαστε σε συζήτηση. Αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηνικολάου.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα ανατρέπει την πορεία των γεγονότων και ανοίγει συζήτηση» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η επιτυχία αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε επιτυχία στην συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, απαιτούνται πολύ προσεκτικά και προσγε��ωμένα βήματα, για να μπορέσει να αποδώσει αυτή η διαπραγμάτευση.

Ο σχολιαστής του δελτίου του Star, στάθηκε και στην αποκάλυψη του κ.Βαρουφάκη ότι συμφωνεί με το 67% του μνημονίου, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

«Οφείλει η κυβέρνηση να μας πει, με τι συμφωνεί (εννοεί από το μνημόνιο), γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα μας έλεγε ότι διαφωνεί συνολικά με το πρόγραμμα. Και να μας πει, επίσης γιατί δεν ψήφιζε την προηγούμενη περίοδο όλα αυτά με τα οποία συμφωνεί» είπε με νόημα ο κ.Χατζηνικολάου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR