Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν την Κυριακή τελικά οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή, αντί για το Σάββατο, όπως αρχικά αναμενόταν, αλλά χωρίς να υπάρχει ούτως ή άλλως επ��σημη ανακοίνωση.

Ο λόγος της άτυπης αναβολής, εφόσον τελικά ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, φέρεται να συσχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας. Όπως είναι προφανές, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επηρεάσουν οι προγραμματικές δηλώσεις τις συζητήσεις, αλλά ούτε και να μην υπάρχει σαφής εικόνα για αυτές, κατά την έναρξή τους.

Έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι μετατοπίζεται κατά μία ημέρα ακριβώς το πρόγραμμα, με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να ανακοινώνει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησής του την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου (αντί για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου) και τη συζήτηση να ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου (αντί της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου).