​Στις 13:00 το μεσημέρι συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, στην οποία θα μιλήσει όμως μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, Α. Σαμαράς και όχι και οι βουλευτές, αναβάλλοντας έτσι επ’ αόριστον την κρίσιμη συζήτηση για την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του σε ό,τι αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ άγνωστο είναι αν θα αναφερθεί στα εσωκομματικά ζητήματα που απασχολούν τη ΝΔ.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει ότι το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε φάση εσωστρέφειας και ότι κύριό μέλημά της θα πρέπει να είναι η αντιπολίτευση που θα ασκήσει στην κυβέρνηση.

Παρ’ όλ’ αυτά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για την ήττα του κόμματος στις εκλογές, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θέτουν ακόμα και θέμα ηγεσίας.

Πάντως ο Α. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να υποκύψει και σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ.