«Πυροβόλησε» και ο ίδιος ο Σόιμπλε, μετά τον εκπρόσωπό του και τις διαρροές από Γερμανία ότι θα απαιτηθεί από την ελληνική κυβέρνηση να μην υλοποιήσει προεκλογικές και μετεκλο��ικές εξαγγελίες, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο!

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι προέβλεπαν πριν από τρία χρόνια όλοι οι ειδικοί, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος αύριο θα υποδεχτεί τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι ανυπομονεί να μάθει πώς βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους στο εξ��ς, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι την θεωρεί τώρα ισχυρότερη και δεν περιμένει κάποιο πραγματικό σοκ μέσω εκλογών, όπως στην Ελλάδα, ή και αλλού.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη ανοησία» την «απειλή» μιας «γερμανικής Ευρώπης» και τόνισε ότι η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή διότι είναι αξιόπιστη και υπεύθυνη στη δημοσιονομική της πολιτική. Επίσης, τάχθηκε και πάλι κατά της δημιουργίας ανάπτυξης μέσω ελλειμμάτων και χρεών.