Για «διαρκές εκκρεμές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει χρόνο για να παρουσιάσει το σχέδιό του, όταν εκείνος ήτ��ν ο επισπεύδων των πολιτικών εξελίξεων. Φαίνεται ότι τελικά ήταν απροετοίμαστος» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ στα «Παραπολιτικά FM».

O κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε εάν υπάρχει το περιθώριο για μία συμφωνία ωφέλιμη για τα ελληνικά συμφέροντα και για την Ευρώπη ή αν «οδηγούμαστε σε μία πορεία σύγκρουσης από την οποία η χώρα θα βγει τραυματισμένη».

«Ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όπως έκανε τις πρώτες ημέρες, και θα έρθει σε μία σύγκρουση με την Ευρώπη ή θα χρειαστεί να κάνει μια προσαρμογή στον πολιτικό ρεαλισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποχρέωση την πρώτη εβδομάδα να αναδείξει τις αντιφάσεις ης Κυβέρνησης και τη σύγκρουση στην οποία φτάσαμε την Παρασκευή το βράδυ, η οποία «μαζεύτηκε» μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σχολιάζοντας, τέλος, το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε αυτοκριτική: «Η ΝΔ υπέστη ήττα στις εκλογές. Κατόρθωσε, βέβαια, να συγκρατήσει τις δυνάμεις της. Πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση και γενναία αυτοκριτική. Πρέπει να γίνει με θάρρος, χωρίς να μπούμε σε λογικές εσωστρέφειας. Με τρόπο οργανωμένο, ξεκινώντας από μία σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συνέχεια των υπόλοιπων οργάνων. Δύο πράγματα με προβληματίζουν κυρίως στο εκλογικό αποτέλεσμα: Ότι η ΝΔ έχασε το χώρο του κέντρου από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και ότι υπέστη μια ήττα στις παραγωγικές ηλικίες».