​Με αιχμηρό τρόπο θέλησε να απαντήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης σε όλους όσοι προεκλογικά ύφαιναν σενάρια καταστροφολογίας και προειδοποιούσαν για σκηνικό χάους.

«Οι εκλογές έγιναν πριν οκτώ μέρες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετράει λιγότερο από μία βδομάδα, ακόμη δεν έχουν ορκιστεί οι βουλευτές, δεν έχουν παρουσιαστεί προγραμματικές δηλώσεις, δεν έχουμε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ένας πρώτος απολογισμός λέει ψύχραιμα ότι αυτή η αντι-ΣΥΡΙΖΑ καταστροφολογία μετατράπηκε σε βατερλώ. Υπάρχει χαρτί υγείας, να το πείτε και στην κ. Βούλτεψη, τα ρ��φια στα σούπερ-μάρκετ είναι γεμάτα, τα ΑΤΜ έχουν χρήματα», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης στην εκπομπή Live U στο Star.

Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε συγκρατημένος και δήλωσε ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν.

«Υπάρχει μια αλλαγή κλίματος, αλλά επειδή εμείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε ούτε αλαζόνες, ούτε επηρμένοι, λέμε ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας κι έχουμε πάρα πολλή δουλειά ακόμα και μέσα και έξω για να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε.

Ο κ. Παπαδημούλης, εξέφρασε εν τούτοις τη βεβαιότητα ότι υπάρχει πλέον ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, μια ανάσα ελπίδας, η οποία είναι και κινητήριος δύναμη.

«Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση να πετύχουμε μια συμφωνία που να βελτιώνει τα πράγματα. Ούτε ο Ομπάμα έ��ινε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Σαπέν έγινε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα γίνει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς αυτή η καταστροφική λιτότητα που ξεζουμίζει του Έλληνες δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

Κατέληξε τέλος ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διευρύνει τα διεθνή ερείσματα στη γραμμή που λέει αντί για λιτότητα, ανάπτυξη, δραστική ελάφρυνση του χρέους κι ένα σχέδιο αλλαγών στην Ελλάδα που θα συμφωνηθεί με τους εταίρους μας για να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα.