​Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Σ’ αυτό το διήμερο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Θα γίνει κι αυτό οπωσδήποτε. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συζητήσει με όλους τους ευρωπαίους εταίρους», είπε ο κ. Χουντής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπογράμμισε επίσης ότι οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Μ. Ρέντσι και τον Φρανσουά Ολάντ θα γίνουν με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα να περιμένετε προσκλήσεις και πρωτοβουλίες δικές μας».

Πάντως στο καυτό ερώτημα πότε θα γίνει η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Χουντής δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης και αρκέστηκε μόνο να πει: «Στην ώρα του».

«Δίνουμε μεγάλο βάρος στη συνάντηση και με τον κύριο Γιούνκερ», δήλωσε με έμφαση ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει ότι χρειάζεται χρόνος για να συζητήσουμε χωρίς τους περιορισμούς ότι συνεχίζεται το μνημονιακό έργο».