​Τον Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να αποφύγει μια ευθεία αντιπαράθεση μαζί του, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα», τονίζει το Bloomberg, επικαλούμενο γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα όπως αναφέρει, «στόχος της Καγκελαρίου είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη».

Γερμανός αξιωματούχος αναφέρει στο Bloomberg ότι «ακόμη βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς, ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κλείσει ραντεβού με την Άνγκελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία, ενώ την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας δείχνει και η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να τιμήσει τα θύματα των Ναζί στην Ελλάδα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.